HERITAGE HOTEL TRAGOS TROGIR

family owned proudly authentic

☏ Call us : ++385 21 884 729

Trogir

Hrvatska

Trogir, grad sretnog trenutka živi već 2300 godina. Kažu da su nekoć Grci, došavši na ovo područje u svom širenju po Mediteranu, ugledali jarca. Stvorili su zametak novog grada i nazvali ga upravo po jarcu – Tragos.Nekoliko stoljeća kasnije dolaze i Rimljani. Za njih je to bio – Tragurium, a konačno padom rimskog carstva i dolaskom Hrvata postaje – Trogir.
Istina, njegovu povijest i današnji izgled stvarali su i Grci i Rimljani, a u burnim povijesnim vremenima i Mlečani, Austrija, Francuska. Što je danas Trogir? Kamena ljepotica odoljela zubu vremena, svim kišama i olujama, burama i suncu. I što istaknuti od te silne ljepote?! Možda Radovanov portal i katedralu, to čuveno remek djelo srednjovjekovne arhitekture?
Nije na odmet spomenuti ni kulu Kamerlengo ili gradska vrata sa željeznim šiljcima što su nekoć branila građane u naletima nemilosrdnih osvajača.
A tek sve one, u šutnji gradskih uličica i prolaza, proživljene i ispričane priče.
Tko se nije pridržavao gradskih običaja i statuta iz trinaestog stoljeća njega je čekao stup Srama, dok je obližnja gradska ribarnica nekoć služila kao prenočište onima koji nisu ušli u grad na vrijeme, prije zatvaranja vrata.
Još mnogo, mnogo toga magičnog moguće je otkriti i osjetiti, što će vas potaknuti da se na prvi pogled zaljubite i nikada ne zaboravite ovaj dragulj Jadranske obale.

SKI PONUDA

SKIJAŠKA SEZONA

ZAUBEK SONNENHOTEL